twitter facebook rss

Revista școlii și revistele claselor

  • Revista Școlii Raze de lumină
  • Revista cercului de istorie Pagini de Istorie
  • Revista cercului de geografie Pași pe Terra

Revista Școlii Raze de lumină

a ajuns la numărul 12. Doisprezece ani, zeci de articole, zeci de elevi și doar un singur comentariu: o revistă ce și-a construit treptat o istorie în care veți regăsi numeroase momente când zece a fost doar confirmarea valorică a unei dedicări comune a celor care au zidit și zidesc pagini ce înnobilează ochii și inima. Totul a fost cu grijă supravegheat și îndrumat de către doamnele profesoare Cocuz Doina Lauriana și Diaconu Alina care au crezut și cred în două lucruri esențiale pentru existența unei reviste școlare: entuziasmul creativ al elevilor și pasiunea pentru cuvântul scris. Vlăstarele ce s-au împletit armonios în a rodi poezii, compuneri, interviuri, articole, eseuri sau creații plastice, continuă să dovedească și azi, ca elevi ai ciclului gimnazial, că oportunitatea de a lucra în redacția revistei Raze de lumină a însemnat un prag definitoriu pentru ei în misiunea de a deveni mai buni.

Elevii implicați în conceperea și redactarea articolelor revistei își dezvoltă o serie de aptitudini și valențe care altfel ar fi rămas ascunse.

Lucrul în echipă, solidaritatea dintre ei, determinarea de a duce la bun sfârșit o sarcină și demersul permanent de a transpune propria sensibilitate în texte ce urmăresc să nască și în cititorii revistei aceleași sentimente frumoase și inocente, toate canalizate eficient, ne conving că revista Raze de lumină e cu siguranță vehiculul potrivit care să poarte peste tot valorile Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Vaslui.

Revista cercului de geografie Pași pe Terra

Cercul de geografie din școala noastră are denumirea Lumea fascinantă a geografiei și este condus de prof. Butnaru Iozefina. Activitățile lunare se bazează pe prezentări Power Point realizate de elevi, pe diverse teme geografice. Cele mai interesante teme, selectate de membrii cercului, sunt cuprinse în paginile revistei anuale a cercului numită Pași pe TERRA.

Revista Pagini de istorie

Pagini de istorie este revista în care sunt publicate articolele elevilor înscriși la Cercul de istorie. Temele sunt variate și atractive și privesc stimularea interesului elevilor pentru descoperirea trecutului istoric, pentru enigmele și curiozitățile din evoluția societății omenești.