twitter facebook rss

Prezentarea școlii

Cu o tradiție de 102 ani ca unitate  a învațământului vasluian și pe  parcursul celor 36 de ani de existență ca școală gimnazială, Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Vaslui a fost și rămâne o instituție de prestigiu, însuflețită de  dascăli devotați și performanți, care, prin modelul pe care l-au oferit și prin munca lor, au reușit să formeze generații de elevi destoinici, muncitori și responsabili.

Mulți dintre ei s-au remarcat în diverse domenii prin talentul, competențele și performanțele lor și au dus astfel mai departe numele școlii noastre. Aceștia sunt acum cadre didactice, cercetători, ingineri, experți în diferite domenii de vârf ale științei, medici, juriști, preoți, ofițeri, avocați, chimiști, buni muncitori, studenți sau elevi ai unor licee de frunte din municipiul Vaslui.

Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Vaslui funcționează în actuala locație din anul 1977, iar în anul 2004 s-a inaugurat noul local construit din fonduri de la Banca Mondială și de la Consiliul Local.

Începând cu 15 iunie 1997 (prin Decizia nr.103 din 12 mai 1997, a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui), școala noastră poartă numele poetului Mihai Eminescu, devenit patronul spiritual al tuturor celor ce învață și muncesc în această instituție.

Începând cu anul școlar 2000 - 2001, în unitatea noastră s-au înființat clase speciale de muzică, iar din anul 2004 acestea s-au transformat în clase cu program suplimentar de muzică, în cadrul acestora elevii putând studia pianul, vioara, chitara, trompeta, clarinetul, fluierul, acordeonul.

În prezent își desfășoară activitatea în școala noastră un număr de 800 de elevi, 18 clase la ciclul primar, 13 clase gimnaziale și două grupe de preșcolari ai Grădiniței Nr.1 Vaslui, structură a școlii noastre începând cu 1 ianuarie 2005.

Echipa managerială, întregul corp didactic își concertează toate resursele și eforturile pentru a instrui și educa copiii în contextul cerințelor societății actuale și într-un mediu educativ de calitate.